Dešavanja i Promocije

Igman - Bjelašnica

Jun 17 2014

Na udaljenosti od samo 25km od Sarajeva nalazi se izuzetan prirodni rezervat planina Bjelašnice i Igmana na kojima je održan veći dio takmičenja XIV Zimskih olimpijskih igara u alpskim i nordijskim disciplinama kao i skokovima. To su omiljene planine među planinarima, na čijim padinama zadovoljstvo mogu naći svi ljubitelji prirode, lova i alpinizma. Sav prostor od Igmana do nižih predjela Bjelašnice obrastao je gustom šumom, tako da postoje uslovi i za veoma bogatu faunu.

Prokoško jezero

Jun 17 2014

Sakriveno od mnogih, visoko na planini, ispod samog vrha od 2200 metara, udaljeno 18 kilometara makadamskim putem od Fojnice, čeka na vas. Planina Vranica je nešto što je magično u svijetu prirode. Jezero je ledničkog tipa i u njega se uliva nekoliko potoka sa čistom izvorskom vodom. Osjetit ćete nedoživljeno napajanje energijom, ta energija izvire iz vode, vazduha, zemlje i kompletnog magicnog okruženja oko jezera.

Zaštićeni pejzaž Bijambare

Jun 17 2014

Zaštićeni pejzaž Bijambare se nalazi na krajnjim sjeveroistočnim padinama Kantona Sarajevo, neposredno uz magistralnu cestu Sarajevo-Tuzla. Optimalna nadmorska visina (u prosjeku 950 m), guste četinarske šume, livade, dva vodotoka sa jezerima i ponorima, pet pećina, stijenski masiv i veoma kvalitetan zrak pružaju izuzetne uslove za izlete, lov, ribolov, planinarenje, alpinizam, speleologiju, skijanje, branje gljiva i ljekovitih trava.